Image
Image

Krema proti gubam, strijam in brazgotinam Dermasof  je prozoren, praktično čisti medicinski silikonski gel, ki zagotavlja dobro hidracijo kože ter ustvarja optimalne pogoje za celjenje brazgotin in strij. Dermasof  je odličen za hidracijo izsušene kože na obrazu, primeren  pa je tudi nego zdrave kože.

Pomembno je, da se pred nakupom izdelkov za nego brazgotin informirate kakšna je pravilna nega brazgotin. Pravilna nega brazgotin je pomembna, saj zveča možnost lepših estetskih rezultatov in zmanjša možnosti komplikacij. Navodila je napisal specialist kirurg Aleš Fischinger v skladu s trenutno dostopno znanstveno literaturo in najnovejšimi strokovnimi članki. V kolikor vam navodila niso dovolj razumljiva, lahko pokličete preko telefona in se brezplačno pogovorite s kirurgom.

Ponosni smo, da so kremo Dermasof za nego svojih brazgotin, gub, stij in tudi novih tetovaž izbralo že več slovenskih kirurgov ter medicinskih sester (imena hranimo na sedežu zavoda).

Image

Način delovanja kreme proti gubam še ni v celoti pojasnjen vendar je najverjetnejša razlaga, da tanka plast silikona zmanjša izhlapevanje vode iz kože, kar omogoči boljšo hidracijo kože okoli gubic ter naredi gubice relativno manjše. Učinek hidracije kože je začasen vendar pomemben. Koža je naš največji organ vendar je pogosto deležna le površne nege. Hidracija kože zlasti na obrazu je nujna po dnevu sonca, vetra, morja ali smučanja. V kolikor se kratkem bliža kak poseben dogodek, ko želite izgledati kar najboljše je dobro hidrirana koža vaše najboljše naravno orožje proti gubam. Preizkusite in sporočite svoje izkušnje.

Znanstvenih dokazov v boju proti brazgotinam pa je bistveno več. Izdelki za nego brazgotin, ki vsebujejo silikon, glede na trenutno dostopno medicinsko literaturo, nudijo boljše estetske rezultate kot izdelki za nego brazgotin, ki silikona ne vsebujejo. V članku Prof. dr. Monstreya (Updated Scar Management Practical Guidelines), objavljenega leta 2014 v reviji plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije (JPRAS) je bila uporaba silikonskih obližev in krem imenovana za zlati standard kot profilaktična terapija proti hipertrofičnemu in keloidnemu brazgotinjenju.

Krema proti gubam, strijam in brazgotinam Dermasof  je izdelek priznanega ameriškega podjetja Biodermis, ki že več kot 30 let proizvaja izdelke za nego kože. Uporaba in nanos Dermasofa je enostavna. Kremo nanesemo v tankem sloju in pustimo, da se na koži posuši. Dermasof  na koži tvori tanek sloj silikona, ki je na koži skoraj neviden vendar nudi optimalne razmere za celjenje brazgotin in hidracijo kože v predelu gub.