Predstavljamo vam celjenje brazgotin naših bolnikov. To so zgodbe običajnih ljudi, ki so utrpeli poškodbo ali so prestali kirurški poseg . Svoje brazgotine so negovali na različne načine. Večina bolnikov  je sledila navodilom za nego brazgotin in uporabila kombinacijo masaže brazgotine z nevtralno mastno kremo, nameščanje silikonskih obližev ali uporabo silikonskih krem za nego brazgotin.   Fotografije niso bile obdelane s pomočjo računalniških programov. Vse fotografije brazgotin so objavljene z dovoljenjem bolnikov.

Fotografije niso primerne za otroke, mladoletne in ljudi bolj občutljive narave.


Celjenje brazgotine po carskem rezu. Tehnika šivanja: enostavni  posamezni šivi. Postoperativna nega brazgotine: Leukosan stripi, silikonski obliži Epi-Derm, masaža brazgotine in silikonska krema za brazgotine Xeragel in Pro-Sil.

Celjenje brazgotine po kirurškem posegu na komolcu. Tehnika šivanja: intradermalni šiv. Postoperativna oskrba: Leukosan stripi, silikonski obliž, masaža brazgotine.

brazgotina po operaciji otroka
brazgotina na komolcu
zaceljena brazgotina

Kirurška korekcija brazgotine na stegnu. Tehnika šivanja: tekoči intradermalni šiv. Postoperativna nega brazgotine: Leukosan stripi, silikonski obliž Epi-Derm, masaža brazgotine.


Celjenje rane po poškodbeni amputaciji 4. in 5. prsta stopala. Kožni defekt krit s transplantatom kože delne debeline. Postoperativna nega brazgotine: silikonski obliž Epi-Derm, masaža brazgotine.