zdravnik

Aleš Fischinger se je po končani srednji šoli vpisal na študij na Visoki šoli za zdravstvo v Ljubljani. Neposredno po pridobljeni visokošolski diplomi je bil sprejet na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, kjer je diplomiral leta 2005. Po končanem pripravništvu in sekundarijatu je bil sprejet na specializacijo iz splošne kirurgije, ki jo je kasneje zamenjal za specializacijo iz travmatologije. Specialistični izpit je opravil s pohvalo.
Tekom svoje specializacije je dr. Fischinger pregledal preko 16.000 poškodovancev v urgentnem kirurškem bloku ter opravil preko 200 velikih in preko 1800 malih operativnih posegov.
Poleg ljubezni do težkih poškodovancev, zlomov in kirurške urgence se dr. Fischinger rad posveča zdravljenju starostnikov in negi brazgotin. Utrinek iz njegovega vsakdanjika je bil predstavljen v oddaji 24 ur. Prispevek, si lahko ogledate tukaj.

Dr. Fischinger posebno pozornost namenja skrbi za rane in brazgotine. Bolnike po operativnem posegu previja sam ali pa prevezo zaupa medicinskim sestram, ki se posvečajo izključno negi kirurških bolnikov. Tekom zdravljenja kirurških bolnikov je dr. Fischinger ugotovil, da so bolniki premalo informirani glede nege svojih brazgotin. Ob pomanjkanju kvalitetnih in bolnikom razumljivih navodil za nego brazgotin je leta 2013 ustanovil Zavod za nego brazgotin v sklopu katerega bolnikom nudi brezplačna kirurška navodila za nego brazgotin.  Zaradi visokih cen silikonskih krem in obližev na slovenskem tržišču je sam pričel z uvozom in prodajo silikonskih krem za brazgotine in silikonskih obližev, ki jih v svoji spletni trgovini ponuja bistveno ceneje kot, jih je možno kupiti drugje po Sloveniji ali Evropi. Njegova zgodba je bila predstavljena na oddaji tarča v letu 2014 in si jo lahko ogledate na povezavi na dnu te spletne strani.
Uporabo silikonskih krem in obližev za zmanjševanje verjetnosti nastanka hipertrofičnih in keloidnih brazgotin je predstavil na 9. simpoziju o ranah z mednarodno udeležbo v Portorožu 2014.  V letu 2015 je dr. Fischinger sodeloval pri projektu CAR OŽIVLJA. Video z zabavno prikazanim oživljanjem si je samo v prvem mesecu po objavi ogledalo več kot 400.000 ljudi. Leta 2016 in 2019 je gostoval v svetovalnem servisu Radija ena. Posnetki oddaj in kak koristen nasvet glede nege brazgotin so na voljo v povezavi na dnu te strani.  Na 11. simpoziju o ranah z mednarodno udeležbo 2016 je z dr. Kosom in dr. Kisilakom objavil poster z naslovom: zdravljenje in nega preprostih brazgotin – miti in znanstveni dokazi. Poster je dostopen na dnu te spletne strani.

V prostem času dr. Fischinger uživa v podvodnem ribolovu, kuhanju kot tudi v kozarcu dobrega vina.

brazgotine svetovalni servis