Zavod za nego brazgotin je zasebni zavod, ki se posveča celoviti oskrbi in negi brazgotin ter ran. Ustanovitelj in lastnik zavoda je specialist kirurg Aleš Fischinger, ki že leta nudi brezplačne nasvete za nego ran in brazgotin. Zaradi visokih cen silikonskih krem in obližev v Sloveniji je v sklopu zavoda sam pričel z uvozom in prodajo silikonskih krem za brazgotine in obližev za nego brazgotin iz ZDA. Njegova zgodba je bila predstavljena v oddaji Tarča na RTV Slovenija, prispevek pa si lahko ogledate v povezavi na spodnji strani te spletne strani.
Brazgotine po kirurškem posegu ali poškodbi letno prizadenejo več kot 100 milijonov ljudi v razvitem svetu. Bolniki katerih brazgotine celijo brez posebnosti le redko prejmejo ustrezna in strokovna pooperativna navodila za nego svojih brazgotin, dodatno pa so ta navodila pogosto osnovana na osebnih izkušnjah in preferencah, anekdotnih dokazih kot tudi reklamah, katerim so bili izpostavljeni tako bolniki kot tudi zdravstveni delavci. Pravilna skrb in nega brazgotin je pomembna, saj pripomore k hitrejšemu celjenju, zveča možnost lepših estetskih rezultatov in zmanjša možnosti komplikacij.  V kolikor s strani kirurga ali izbranega zdravnika niste prejeli posebnih navodil za nego vaše rane ali brazgotine, lahko strokovna navodila najdete na naših spletnih straneh. Nekaj misli in nasvetov o negi brazgotin je dr. Fischinger podal tudi v radijskem intervjuju (povezava je na spodnjem delu te spletne strani).

V kolikor vam naša navodila niso jasna se lahko preko telefona brezplačno pogovorite z dr. Fischingerjem.

Zavod zastopa in uvaža izdelke za nego brazgotin priznanega ameriškega podjetja Biodermis. Izdelke ponujamo po konkurenčnih cenah, ki so občutno cenejše od drugih izdelkov, ki vsebujejo silikon in so na voljo v Sloveniji. Vabimo vas, da cene iz naše spletne strani primerjate z cenami podobnih krem za brazgotine doma ali v tujini. V kolikor ste doma iz Ljubljane se je možno se je dogovoriti tudi za prevezo rane, odstranitve kirurških šivov ali sponk na vašem domu. Vse preveze opravi dr. Fischinger osebno. Ob prevezi prejmete tudi navodila za nadaljno skrb za vašo rano.

zavod za nego brazgotin
Zavod za nego brazgotin
Prijateljeva 10
1000 Ljubljana
Email: brazgotina@hotmail.com
Tel.: 040 555 611
Številka TRR (IBAN) SI56 2900 0005 1433 040, banka Unicredit
SWIFT BACXSI22
Davčna številka 49553151
Zavod za nego brazgotin NI davčni zavezanec
Davek na dodano vrednost v skladu s 1.točko 94.člena Zakona o DDV ni obračunan.
Zavod za nego brazgotin je vpisan v sodni register okrožnega sodišča v Ljubljani z matično številko 6363393000. Sklep SRG 201/15867.
S spletno stranjo www.brazgotina.net upravlja Zavod za nego bazgotin.